Op Zorgboerderij de Havezathe kunt uw kind en u terecht voor speciale zorgvraag; activiteiten voor kinderen met het Syndroom van Down, ASS of met een ontwikkelingsachterstand. 

Activiteiten dagbesteding

Hierbij is het doel om op een verantwoorde wijze, een leuke vrijetijdsbesteding aan te bieden voor kinderen die beperkt worden in het kind zijn. Vooral het contact met dieren en de verzorging hiervan is een belangrijk onderdeel van het programma. Daarnaast is het de bedoeling om de kinderen kennis te laten maken met op outdoor gerichte activiteiten. Veelal zullen deze plaats vinden in het aangrenzende bos. Contact met de natuur heeft immers een positief effect op de ontwikkeling van een kind. Bovendien is het spannend, avontuurlijk en uitdagend om dingen te ontdekken, proberen en te leren.  

Cook-Inn

Voor kinderen van 14 jaar en ouder organiseren wij kook-avonden. Tijdens deze avond leren de kinderen verschillende recepten zelfstandig koken, maar is ook samenwerken een belangrijk onderdeel. Er worden verschillende onderwerpen besproken en natuurlijk wordt er heerlijk gegeten. De Cook-Inn is één keer in de maand op dinsdagavond. 

Begeleiding

Ons enthousiaste team bestaat uit ervaren en gediplomeerde medewerkers met diploma’s als:  SPW, SPH, Fysiotherapie en op het gebied van de Hippische sport, met als specialisatie het aangespannen rijden. Ook hebben de medewerkers jarenlange ervaring met spelactiviteiten voor kinderen gericht op outdoor en natuurbeleving, gecombineerd met sociale interactie onderling. 

Spreekt het bovenstaande u aan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om eens te komen kijken en kennis met ons te maken!

Uw kind en u zijn van harte welkom!