Coaching

Paarden pikken feilloos op hoe jij je van binnen voelt en wat er (vaak onbewust) veel energie van je vraagt. Dwars door al je patronen en overlevingsmechanisme heen. Ze kunnen niet anders. Dat is onderdeel van hun natuur. Vorm je samen met een paard een kudde, dan zal hij dat wat hij bij jou oppikt, spiegelen in zijn houding en gedrag. Zuiver, direct en zonder oordeel.

De paardencoach vertaalt en in onderlinge uitwisseling met jou/jullie ontstaan er inzichten en meer bewustwording. Dat kan confronterend zijn, maar is zeker verhelderend.

Het paard kan alleen ontspannen als er balans heerst en zal daarom helpen deze te herstellen. Door energie te geven of juist af te laten vloeien. Dit is het helende effect dat veel liefhebbers trekt.

Werkwijze

Een traject bij De Havezathe, in samenwerking met Roos en Floor, is altijd maatwerk. Zowel qua inhoud, duur als doorlooptijd. Na een intake bij de paarden, bekijken we samen wat een passend vervolg is. Voor jongeren zijn minimaal 5 sessies nodig om tot een gewenst resultaat te komen. Voor volwassenen kan dat minder zijn.

Een sessie vindt plaats naast het paard, niet erop. Ervaren en voelen wat er (bij je) gebeurt, is het belangrijkste. Wat voel ik zelf, waar zit mijn of onze kracht en hoe reageer ik of reageren wij op diverse situaties. Afhankelijk van de hulpvraag zetten we diverse oefeningen en opdrachten in. De paarden geven alle mogelijkheid tot experimenteren terwijl ze een herkenbare spiegel voorhouden.

We werken binnen en buiten met keuze uit diverse paarden en pony’s op een rustige, eigen ruimte bij ons op de Zorgboerderij.

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden, ook m.b.t. eventuele vergoedingen.