‘Pony Power voor Kids’ is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6-9 jaar. Ieder kind is uniek en bezit een belangrijk talent. De Pony Power voor kids cursus laat kinderen letterlijk in hun kracht komen.

 

Doordat deze trainingen met hulp van een pony of paard worden gegeven, oefenen de kinderen op een speelse, educatieve en praktijkgerichte wijze de sociale omgangsvormen, de lichaamstaal en het samenwerken.

We doen  samen met de kinderen verschillende oefeningen waardoor het zelfvertrouwen toeneemt en het aangeven van grenzen gemakkelijker wordt. Kinderen leren hierdoor beter om te gaan met gevoelens en emoties. De cursus heeft een heel praktisch karakter: doen, ervaren en beleven!

De kinderen werken samen aan opdrachten binnen een bepaald thema. Zij ontvangen directe feedback van de pony of het paard, maar ook wordt besproken wat er gebeurt tijdens de oefeningen. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de trainingen.

De oefeningen vinden plaats vanaf de grond, er wordt niet paard gereden. Kleding en schoenen die lekker vies mogen worden zijn een must tijdens de trainingsmomenten.

 

Ineke Rijnsaardt is sinds 2019 gecertificeerd ‘Pony Power voor kids’ trainer.

Wilt u meer voor informatie dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met Ineke via 06-31492169 of stuur even een mail naar info@dehavezathe.com