Op de zorgboerderij beleren wij paarden en pony’s voor de wagen en ook onder het zadel. Hierbij kunnen best wat hulp gebruiken. Pony’s en paarden verzorgen, stallen mesten, tuigen poetsen, naar de wei brengen, eten geven en mee rijden, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Als je iets minder met pony’s hebt zijn er nog de konijnen en de kippen die iedere dag aandacht en verzorging nodig hebben. Misschien vind je het ook leuk om ons in de moestuin te helpen met het kweken van allerlei groenten en fruit. Daarbij is het ook mogelijk om je eigen stukje moestuin te verzorgen, want het is toch hartstikke leuk om de sla, andijvie en worteltjes op te kweken? Daarna kunnen we er bijvoorbeeld samen een groentesoep van maken, of je neemt de groente mee naar huis. 

Verder zijn er veel mogelijkheden voor creatieve activiteiten.

De Havezathe is aangesloten bij de Vereniging Utrechtse Zorgboeren en lid van de Federatie Landbouw en Zorg. Ook is De Havezathe in het bezit van het Kwaliteitskeurmerk voor Zorgboeren. 

Financiering van dagbesteding kan via Zorg in Natura (ZIN) en Persoonsgebonden Budget (PGB). Deze financiering wordt door gemeentes verleend vanuit een indicatie in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of de Jeugdzorg. Daarnaast zijn er vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) ook indicaties voor dagbesteding, begeleiding en wonen. Dit wordt uitgevoerd door het CIZ en de Zorgkantoren.

Dagbesteding voor volwassenen is op donderdag en vrijdag.