De zorg

Op de zorgboerderij bieden we dagbesteding voor volwassenen en opvang voor kinderen met een speciale hulpvraag.

Onze deur staat open voor kinderen met een speciale zorgvraag zoals ASS, kinderen met een syndroom of ontwikkelingsachterstand. Daarnaast bieden we een fijne plek aan volwassenen met een verminderd intelligentieniveau en problemen in de geestelijke gezondheid, die affiniteit hebben met paarden en hier actief mee bezig willen zijn.

Tijdens een dag op de boerderij zijn het contact, de verzorging van dieren en het bezig zijn in de natuur, belangrijke elementen. Daarnaast worden er gerichte outdoor activiteiten geboden aan de kinderen, welke veelal plaatsvinden in het aangrenzende bos bij de boerderij. Contact met de natuur  heeft immers een positief effect op de ontwikkeling.

Deelnemers moeten zelfredzaam zijn voor algemene dagelijkse handelingen als eten en drinken lopen en toiletbezoek.

Wat doen we zoal?

Met paarden en pony”s

Zoveel mogelijk buiten bezig zijn met paarden en pony’s! Iets leren (op maat ) over alles wat met paarden/pony’s te maken heeft. Dan denk je aan huisvesting, verzorging en voeding. Maar ook samen een paard voor de wagen zetten en met elkaar een tochtje maken.

Tuinieren

Het bezig zijn met dieren kan afgewisseld worden met het vertoeven in de moestuin. Een mooi omzoomde tuin waar naar harte lust getuinierd kan worden. Bloemen ruiken, groente proeven en fruit oogsten, je kunt het allemaal beleven!  Tussentijds gewoon even lekker op een bank niets doen en alleen genieten van al wat bloeit en groeit. Het is een heerlijke plek om gewoon te zijn.

Knutselen

Verder is er nog een knusse knutselruimte. Een plaats voor knutsel activiteiten. Hierbij moet je vooral denken aan mandvlechten, schilderen, mozaïeken en groendecoraties maken, gerelateerd aan de seizoenen, behoren tot de mogelijkheden.

Ook onderhouds- en herstelwerkzaamheden, schoonmaken van paardentuigen en invetten van leer kan in deze ruimte gedaan worden. Onze knutselruimte wordt vooral gebruikt bij slecht en koud weer.

Kortom; een levendige dagbesteding.

Wilt u meer informatie over onze zorgboerderij, neem dan gerust contact met ons op.